tisdag 22 april 2014

Påsk

Då var påsken över. Vi här nere i södra delen av landet har haft ett riktigt fint påskväder, så här kan vi då inte klaga. Och själva påskafton hälsa vi på ett par goda vänner och tog tillfället i akt och starta grillen. Jag vet..... man ska äta ägg och sill men det är jag inte speciellt förtjust i så detta passade mig alldeles utmärkt. Och en fin kladdkaka hade dottern i familjen fixat till efterrätt.



Men ägg äts ju mycket ändå, så här kommer lite fakta om just äggen!

Under Påskfastan fick man inte äta några ägg, och när sen fastan tagit slut fanns det massor av ägg att frossa i.
Fastan varar i 40 dagar och under våren lägger hönsen särskilt mycket ägg.
Svensken äter i genomsnitt 207 ägg/år
Under Påsken äter svenskarna tillsammans 6 miljoner ägg i timmen.
Totalmängden under påsken blir då 2000 ton ägg.
Kul va.........

0 kommentarer:

Skicka en kommentar